zondag 5 januari 2020

Tuindeuren.

De eerste keer dat we in dit huis waren, zei de makelaar: ik zou het terras wat afgraven zodat je vanuit de woonkamer naar buiten kunt. Dat klonk als een goed idee. Dat zou wel heel fijn zijn, want als je nu naar buiten wil vanuit de woonkamer, moet je teruglopen de keuken in, de hal door, naar de oprit, de garage door en dan kom je op het terras uit.

Wat zou dat fijn zijn, in de ochtend met een kopje koffie van de keuken de woonkamer in. De tuindeuren / schuifpui open te doen en dan direct in de zon te kunnen zitten. Dan nog doorlopen de trap op (onze tuin ligt op een helling van ca. 2 meter hoogteverschil) naar de kippetjes.
Ik heb het even geschetst om het wat duidelijker te maken.



Afgelopen weken was de winkel dicht, was het relaxed en hebben we lekker kunnen bijtanken... tot op enig moment Chrit en ik buiten waren. Het begon met 1 klinker, die haalden we midden uit het terras. We waren op zoek naar de oude olietank, niet meer in gebruik, gesaneerd stond er in het koopcontract.
We hadden hem snel gevonden, midden onder het terras. Hoe groot zou hij zijn... Nog meer klinkers werden uit het terras gehaald.
Uiteindelijk wat scheppen erbij gehaald en wat gegraven en daar lag het gevaarte. Groot pand, grote tank en vele kuubs zand.

Je kunt bij ons niet achterom, alles moet door een deur eerst de garage in en dan via de oprit naar de container op straat. Niet handig, niet fijn. Geen graafmachines en vrachtwagens, maar kruiwagens, scheppen en mankracht, van ons en van de buurman. Makkelijk gezegd van de makelaar, want als je het terras verlaagt, dan valt de keermuur om die het zand van boven tegenhoudt, want daar zit amper fundering onder. En is de trap naar het bovengelegen tuingedeelte te kort.

Einde van deze dag staat er een gigantische container voor de deur, helemaal gevuld en klaar om afgevoerd te worden. De bus ligt vol met puin uit de grond en er staat nog een aanhangwagen vol met bakstenen die ooit een keermuur in de tuin waren.



Het project is gestart, het was eigenlijk niet de bedoeling, maar ja... het gebeurde wel... Het komt goed, het zal iets langer duren als de makelaar deed vermoeden, maar het komt allemaal goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.