zondag 17 mei 2020

Recycling.

Het is een beetje een zoekplaatje met 10 verschillen op de eerste 2 foto's... Maar jullie zien het al, het tuinhuisje is weg. Het lelijke blauw-gele gevaarte dat op de meest ongelukkige plek in de tuin stond, staat daar niet meer. 
Het werd betiteld als rot / afgeschreven / versleten, maar iets in mij zag er toch nog een mooi nieuw kippenhok in. Het is toch een vorm van restaureren / hergebruiken / recyclen. Het zit in me, of het nu oude meubels of andere voorwerpen zijn, of in dit geval een tuinhuisje.

Een tijdje geleden konden we ergens een partijtje klinkers afhalen, die heeft de stratenmaker tot een mooi stoepje gelegd, de stoepbandjes komen uit de tuin van mijn ouders. Vandaag hebben we het tuinhuis afgebroken. Toegegeven de dakbedekking was rot, de dakplaten zijn rot. Maar de rest kan nog best een ronde mee. Een paar plekjes bijwerken, schuren (dat heeft Chrit gedaan) en dan weer strak in de lak.


Persoonlijk ben ik niet zo van dakleer of bitumen, dan vind ik oude dakpannen toch sfeervoller. Ergens in de loods zwierf nog een oud gietijzeren dakraam rond, die kan er dan ook in, is die ook direct 'opgeruimd'.

De ramen heb ik helemaal uit elkaar gehaald, glas eruit, geschuurd en weer netjes in elkaar gelijmd en afgekit. Klaar voor een nieuwe laag lak erop, dat mag Chrit doen. 

Het was heerlijk vandaag om buiten te werken, de kippen liepen los door de tuin, af en toe bezoek van een roodborstje en muziek van Engelbert op de achtergrond. Wat wil een mens nog meer...

Achter het tuinhuisje stond ooit een boom. Een grote boom. Een ons onbekende boom, voor onze komst ooit afgezaagd. Nu staat er een stronk van een kleine meter doorsnede. Die moet weg. Laten we het een uitdaging noemen.
Wordt vervolgd :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.