zondag 21 mei 2023

Vakantie

Ik heb vakantie!
En dan bedoel ik ècht vakantie. Voor het eerst sinds ik 'voor de baas' werk heb ik een kleine vakantie. Heerlijk, ik heb nu het gevoel dat niks moet, en alles mag. Dat ik mag doen wat ik wil en dat ik daarbij alle vertrouwen heb dat mijn collega's de zaak draaiende houden.
De laatste tijd krijg ik veel dezelfde vragen hierover, die zal ik even 'centraal beantwoorden':
- Waar werk je nu?
Jij werkt toch in de zorg? Die hoor ik het meeste... Heel beknopt mijn carrière tot nu toe: ooit tuinbouw gestudeerd, via de zorgboerderijen in de zorg terecht gekomen en na 10 jaar de overstap gemaakt naar een eigen bedrijf. Na 10 jaar zelfstandig ondernemer, ben ik nu Energie Bespaarcoach bij de Gemeente Leudal. Ik heb het echt super naar mijn zin, heb nul spijt van mijn keuze en werk samen met leuke mensen in een hecht team. Mijn aandachtsgebied is energie armoede en dat heeft raakvlakken met mijn oude werkveld in de zorg. Ook wat technisch inzicht in deze is welkom en wat ik heel leuk vind ik dat ik veel afwisseling heb, overleggen op kantoor, maar ook veel gesprekken bij de mensen thuis. Ik vind het heerlijk...
- Waarom zijn jullie niet meer open?
Omdat het eigenlijk niet rendabel is op de 'oude manier'. De opbrengst weegt niet op tegen de (fysieke) inspanning qua moeite en tijd. Ook niet als we juist meer open zouden gaan.
- Gaan jullie stoppen?
Nee, ik heb het in een blog begin dit jaar al aangegeven, we gaan anders werken. Ik hou van efficient werken en dan moet je doen wat wèl werkt: Wij merken dat (bijna) alles wat je online zet verkocht wordt. Zelfs als het al jaren in de winkel staat.
- Verkopen jullie nog {artikel}...
Ik denk dat we langzaam gaan overstappen naar het 'oude assortiment', dus brocante/antiek/vintage, hoewel dit commercieel gezien de slechtste keuze is, is het wel waar mijn hart ligt. Dat wil zeggen dat we het 'groothandelsegment' achter ons laten. Qua planten... tja, kan ik waarschijnlijk toch niet laten, dus dat laat ik maar even in het midden.
- Wanneer zijn jullie weer open?
Dat staat niet van te voren vast. De flexibiliteit vind ik prettig. Als er een datum is, staat die op de site, op social en ook in onze etalage.
Op afspraak mag natuurlijk ook.
- Hoe is het met de verbouwing?
Die ligt stil, al een lange tijd. Er is nog vanalles te doen: keuken/woonkamer/badkamer/bijkeuken/hal zijn nog allemaal van minimaal een halve eeuw geleden, daar is nog wel wat verbetering mogelijk. Gezien de stookkosten afgelopen winter, gaan we wel zo snel mogelijk verduurzamen.

Foto gemaakt afgelopen donderdag, toen we na een succesvolle inkooprit aansloten bij onze vrienden van Brocante Marie Angelie, die op dat moment in Valkenburg waren... Check dat straatnaambord...
😂😂😂

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.