woensdag 18 maart 2020

Corona.

Tja lieve mensen, wat moet ik ervan zeggen...

Wat een onrust in de wereld. De wereld draait door, maar staat ook stil, heel onwerkelijk. Het treft ons allemaal.
Ik kan er mijn draai nog niet goed in vinden. Chrit werkt thuis en ik probeer bezig te blijven. Blijkbaar heb ik wel een structuur nodig die mij houvast geeft en die is nu weggevallen. Normaal vul ik op woensdag mijn winkelkar bij onze leveranciers en zoek ik alle leuke decoratie, kussens, planten en ook de tulpen uit. Dit doe ik met alle plezier. Vandaag vulde ik mijn kar in de supermarkt, voor ons zelf, maar ook voor mijn ouders, want dat zijn de mensen waar ik me het meeste zorgen over maak. Ze zijn niet meer piepjong en beide zijn het type krakende wagens die het langst lopen. Maar ik wil Corona niet de stok tussen de spaken laten zijn. Ik heb ze op het hart gedrukt voorzichtig te zijn en ze mogen van mij geen boodschappen meer doen. Voorzorg voor alles.

De winkel hebben we gesloten. Hoe nu verder, weet ik niet. Hoe de tussentijd te overbruggen, geen idee nog. Ik probeer me bezig te houden, maar ben snel afgeleid. Ik heb de achterdeur (onze voordeur) geschuurd en wat oude lampen voorzien van nieuwe bekabeling. Het voordeel van wonen in een kluswoning is dat er altijd wel wat te doen is. Mits materialen leverbaar blijven.

Ik merk dat ik graag buiten ben en ben dankbaar voor dit fijne weer. Ik probeer te focussen op de bloemen die al bloeien en op de vogeltjes die fluiten en nestjes gaan bouwen. We hebben vorige week een nieuwe schutting laten plaatsen en daar zijn we allebei erg happy mee. Het is het eerste wat weer opgebouwd wordt na alles te slopen, plat te leggen, af te graven en om te zagen. Ook de kippen zijn er blij mee, het is de achterwand van hun buitenren, want vorige week hadden ze noodgedwongen door de bouwwerkzaamheden minder ruimte...


Hoe lang de winkel dicht blijft, weet ik niet. Zoals ik het nu voel, lijkt het me fijn jullie een beetje op de hoogte te houden van ons wel en wee, een beetje zoals tijdens de verbouwing. Wellicht af en toe een hoekje van de winkel of een artikel in de spotlight.
Mocht ik iets voor jullie kunnen betekenen op welke manier dan ook, dan hoor ik het graag. Stuur me maar een PB, en bellen mag ook altijd (06-15138057)

Lieve mensen, pas goed op jullie zelf en blijf gezond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.