zondag 21 juni 2020

Het ging vanzelf.

Na een drukke week waarin de puien geplaatst werden en daarna de woning geheel moest worden ontdaan van stof werd ik donderdagmorgen gebeld door een collega.
Kom eens kijken, ik heb een partijtje gekocht, misschien zit er iets voor jou bij. Dan is mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en zit ik een paar minuten later al in de auto.

Ik kom op locatie aan, groot gebouw en veel dozen. HEEL veel dozen. Grote dozen.
En toen ging het eigenlijk vanzelf. De dozen zaten ineens in mijn auto. Er was geen ontkomen aan. En mijn collega maar lachen. Ik reed grinnikend naar huis terug.

Jullie zullen je inmiddels wel afvragen wat in die dozen zat...
Nou, ik heb iets met poppetjes/beeldjes/knuffels. Van kind af aan al. Het verklaart misschien ook de grote hoeveelheid Mainzelmännchen in de winkel. Of de tic voor heiligenbeelden.

In de dozen zitten: supergrote knuffeldieren. Chrit kwam thuis die dag... en zei na een diepe zucht: 'dit is zo jouw ding'.
Ik word er ook helemaal happy van als ik een supergrote badeend op wieltjes zie, zacht en fluffy, met de naam Nelli. Of een olifant waar een kindje met gemak op kan zitten, met een touwtje in zijn nek, en als je daaraan trekt, dat zijn slurf beweegt...

Het is allemaal hagelnieuw, superschoon en netjes, kwaliteitsspul, handgemaakt in Duitsland.
En wat ook bij mij hoort (jongen van de handel), is dat ik het leuk vind als ik dit spul voor hele scherpe prijzen kan aanbieden. Gewoon omdat ik er lol aan heb. Ik blij, jullie blij.

Naast de olifant en grote Nelli zijn er nog kleinere Nelli's (ook met wieltjes), mini Nelli's en een heel nest muizen die luisteren naar de naam Sepp.

Misschien is het een knipoog naar de tijd van vroeger, toen ik als kleine jongen in dit pand de trap op rende, naar de speelgoedafdeling op de eerste etage... Vol met spellen, Lego, Playmobile en.... knuffels. Even terug naar de tijd van Roos.

PS: geen zorgen, dit was gewoon voor de fun, als ze op zijn, zijn ze op... en ga ik niet verder als speelgoedwinkel...

De olifant is 48 cm hoog, heeft een koordje in zijn nek, als je daaraan trekt, gaat zijn slurf op en neer. Er zit een stevig frame in, een kind kan er met gemak op zitten. Hij kost €29,50.

Eend Nelli is 70 cm hoog, op wieltjes. Ze kost €39,50
Beide zijn ruim op voorraad ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.