zondag 16 mei 2021

Tuin update.

De hoeveelste update dit is, weet ik eigenlijk niet. Ik weet wel dat we ongeveer anderhalf jaar in de tuin aan het werk zijn, en dat het nog niet af is.

Maar... het boventerras is klaar. Of ja, het was het idee dat het een terras zou moeten worden, maar het is wat groter uitgevallen, het is eigenlijk een plein geworden. Overal in de tuin lagen smalle slingerpaadjes gemaakt van oude gebakken klinkers en die zijn allemaal bij elkaar verzameld tot dit 'place du diable'.
Onder het terras ligt een netwerk van stroomkabel en waterleiding. Een tijdlang was de tuin een bolwerk van loopgraven, die zijn inmiddels weer dicht met alle benodigde voorzieningen erin. Nu ligt er nog een flinke vracht snoeiafval omdat we de jungle hebben gestript tot een behapbare tuin. Door het samenvoegen van alle kleine paadjes, hebben we nu helemaal geen paden meer, dat moet ook nog. Planten hebben we ook nog niet zo heel veel... Onkruid wel, dat proberen we in toom te houden, we trekken het uit, gooien het in de kippenren, en dan zie je er niks meer van terug. Een kip is de perfecte recyclefabriek, met nog eieren als beloning toe.Ik heb onze kippen al maanden geleden een nieuwe ren en nieuw nachthok beloofd, gelukkig lijken ze dit niet te hebben onthouden. Ben wel langzaam in de fase dat dit ervan gaat komen... Het hout ligt in elk geval grotendeels klaar. 

Mocht je overwegen om kippen te gaan houden, vooral doen! Ze zijn zo leuk, realiseer je wel dat  een kip in aanschaf nog geen 10 euro kost, maar als je een ren en nachthok gaat maken, hier een ander prijskaartje aan hangt...


Qua winkel gaat het wel zijn gangetje. Blij dat na anderhalf jaar wachten eindelijk een nieuwe collectie textiel leverbaar is. Komende week wordt het assortiment amberblokjes uitgebreid met 5 nieuwe geuren... Spannend, ik laat het jullie weten als ze binnen zijn!

Ik heb daarnaast het gevoel dat we op de goede weg zijn de laatste tijd. We zijn blij met de versoepelingen en kijken reikhalzend uit naar het moment dat de terrassen langer open mogen. Het geeft ook wat hoop richting de inkoop van brocante. Richting het intens gemiste struinen in vreemde oorden. 

We hebben lange tijd uit eigen voorraad kunnen putten, maar ik hoef niet meer als een broedse kip op die voorraad te blijven zitten. Er ligt wat in het verschiet, ik voel het...

Geregeld komt de vraag of we binnenkort weer op vrijdag open gaan. Het eerlijke antwoord: Nee, helaas, voorlopig niet. Het is de enige vrije dag van Chrit en van mij samen en die is fijn/handig/makkelijk/heilig. Lukt het je niet om op zaterdag naar hier te komen, stuur even een berichtje, we zijn van maandag tot en met donderdag op afspraak open. 

Dan gaan wij op vrijdag verder in de tuin... dat die ooit af komt ;-) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.