maandag 5 juli 2021

De residentie

Afgelopen week zijn onze kippen verhuisd naar hun nieuwe 'residentie'... We zijn er eigenlijk de hele week mee bezig geweest. Het nieuwe hok is in het tuinhuis gemaakt en ze leven daar een dikke meter boven de grond, dat is superhandig met het schoonmaken van het hok, en je kunt ook op ooghoogte naar ze kijken. En de kippen vinden het helemaal niet erg om via een trapje naar binnen te komen. 

De overgang moest een beetje geleidelijk gaan, dus ze hebben een tijdje toegang gehad tot beide hokken en op enig moment hebben we ze in de avond voorzichtig gevangen (in het donker kun je ze makkelijk van de zitstok afpakken) en overgezet naar het nieuwe hok, en is het oude hok gesloten en dezelfde week nog afgebroken en afgevoerd.

Een kip is een dier van gewoontes, zelfs tijdens het slopen van het oude hok, wilden ze er nog naar terug. Een nieuw hok is spannend en moeilijk en het nieuwe legnest is ook wel een dingetje, ze herkennen het wel als de plek waar een ei gelegd moet worden, maar dit is een wegrol-legnest, als de kip opstaat, rolt het ei over de schuine ondergrond weg uit het legnest een verzamelbakje in. Dat is dan toch vreemd... Opgestaan, ei foetsie ;-) Nu een week later, zijn ze helemaal gewend en zitten ze 's morgens al achter het raampje te wachten tot ze hun eten krijgen...

Zij blij, wij blij :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.