maandag 12 juli 2021

Eindelijk

Eindelijk was het gisteren zover. De eerste keer in hele lange tijd weer op brocante inkoop. Tuurlijk hadden we eerder kunnen gaan, maar de plaatsen waar iedereen aan het graaien is , zijn niet de plekken waar ik graag kom.

Chrit ging mee, in de vroege ochtend vertrokken we, de bus vol met lege bananendozen en kranten, ons karretje voorzien van nieuwe banden en in de cabine een goedgevulde koelbox.  Het zou geen lange route worden, maar 2 markten bezoeken, maar ik had er zin in. 

Eenmaal op de eerste locatie was het al licht, de temperatuur was heerlijk en we liepen de straten in... marktkramen werden ingericht en ik speurde naar iets van mijn gading. Maar ik had gelijkertijd een ander doel, 2 straten verderop moest ik zijn... 

Daar aangekomen zag ik haar, ze was al druk in de weer om mensen te helpen, kwebbelend als altijd. Ineens zag ze me, haar ogen straalden. Ik zag dat ze me wilde knuffelen, zoals ze altijd doet, dat ze zich moest bedwingen om het niet te doen. Ik had hetzelfde. Mijn lieve Franssprekende vriendin, die ik 2 jaar niet gezien heb. En natuurlijk had ze prachtige spullen staan, zoals altijd... We zochten uit, kochten en konden direct naar de auto om alles weg te brengen, want het karretje was vol...

We vervolgende onze weg over de markt en vonden mooie spullen... het Franse gekwebbel is heerlijk om te horen. De mensen waren als vanouds, afgezien van het mondkapje voor hun gezicht... De sfeer was ontspannen en ik genoot.

Op het einde nog even terug naar mijn vriendinnetje om afscheid te nemen en door naar de volgende markt. 

Onderweg de prachtige velden die ik zo gemist heb. Raampje open en genieten...Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.