vrijdag 30 december 2022

Terugblik op 2022

De laatste week van het jaar is aangebroken, het is een soort loze week, de tijd tussen kerst en oud op nieuw. Ik word er altijd een beetje melancholiek van, tijd om het jaar eens te overdenken.

Samengevat denk ik dat moeizaam het juiste woord is. Je zou het bijna vergeten, maar in het begin van het jaar zaten we in lockdown. De beloofde compensatie van meer als 4000 euro vanuit de overheid bleef uit vanwege een paar tientjes te kort in het referentiejaar. Balen.

Toen werd de benzine duur, later steeg de gasprijs. Wij zagen de bezoekersaantallen teruglopen, we hadden veel kijkers en weinig kopers en zagen het gemiddelde bonbedrag dalen. In de zomer stonden we vaak te wachten in een tot de nok toe gevulde winkel. Dan heb je al je uren en kosten gemaakt, maar het resultaat blijft dan uit. De woensdag hebben we daarom afgestoten als winkeldag, die tijd hebben we besteed aan online verkoop, dat begon wel aardig te lopen. Wel veel inpakwerk, maar gelukkig nooit schade.

Qua inkoop zat het ook niet echt mee: de inkoopprijzen stegen op alle markten en adresjes in het buitenland. Bij de groothandel verdubbelden ze soms, over de groothandel an sich kan ik nog wel wat verhalen schrijven, dat doe ik later wel een keer...

In het laatste kwartaal viel Chrit uit en dreigde ik er alleen voor te komen staan, maar gelukkig heb ik het gered met hulp van mijn lieve assistentes Karen, Marlène en Saskia. Alle lof en een dikke merci voor hun inzet en hun support.

Zonder Chrit is Winter Wonderland niet haalbaar en ook een stand in de tent van de grote kerstmarkt in het dorp schoot er bij in.

Het laatste kwartaal heeft qua omzet de balans weer een beetje hersteld en daar ben ik blij om. 

Ondanks alle gezelligheid en complimenten over de inrichting van onze winkel, is het wel een winkel. En die heeft als doel om spullen te verkopen met een beetje winst, zodat ik daar de rekeningen mee kan betalen.

Teruglezend is dit geen positief verhaal, en dat had ik eerlijk gezegd liever geschreven, maar het is wel een eerlijk verhaal. 

Daarom is het goed dat de winkel nu dicht is. Tijd om er even los van te komen en van een afstand te kijken naar het geheel.

De laatste tijd zijn Chrit en ik veel samen aan de wandel, in de natuur te vinden. We maken mooie routes die ik vaak op stories deel. Thuis voorbereid met de knooppuntenkaart en onderweg de bordjes volgend. Ik kom op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. Mooie plaatsen, verrassende plaatsen. Wat is het fijn om bij zo'n prachtig en uniek natuurgebied te wonen. Dat doet me goed, daar haal ik mijn kracht vandaan en daar vind ik mijn rust. Hoe vol mijn hoofd soms ook is, als ik buiten loop, laat ik alles los. Chrit ook gelukkig...Vandaar ook deze mooie foto bij deze tekst. Omdat ik het positief wil afsluiten, vanuit iets wat mij kracht geeft.

Lieve allemaal, unne gooje roetsj en het allerbeste voor 2023!

Ruud


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.