maandag 21 september 2020

Stap voor stap.

Beloofd is beloofd, het eindresultaat van de trap. Het is een joekel van een trap geworden, 240 cm breed en hij overbrugt een hoogteverschil van bijna 2 meter. Hij loopt echt heerlijk, alle 10 de treden.

Door al ons gegraaf zit het terras onder het peil van de werkplaats en ook van de buren. We kijken al het ware tegen funderingen aan en dat is niet zo fraai, dus de metselaars hebben direct bloembakken gemaakt. Als je straks (ik droom ervan) aan de tuintafel zit en je kijkt rondom dan zit je als het ware tussen het groen op ooghoogte.
Vorige keer schreef ik dat als metselaar en voeger geweest waren, het klaar zou zijn... Ik was een paar details vergeten... Er is ook een loodgieter nodig, om de afwatering aan te sluiten op het inmiddels verlaagde riool. Om de in de bloembakken ingebouwde lampen aan te sluiten is de elektricien opgeroepen. De dag erna komt de schilder, want we willen wat muren verven om meer rust en eenheid te brengen in het geheel. 

En dan kijk je naar de te verven muur... en dan loopt daar een hele lelijke strook dakbedekking door een voeg en steken er stukken hout uit de muur. In de jaren 70 is er een etage op de onderbouw gezet (wat nu de bovenwinkel is) en dat is niet zo heel fraai afgewerkt in die tijd. Dus de boorhamer maar weer eens uit zijn koffer gehaald en een gedeelte van de voegen, dakleer en hout verwijderd. Vervolgens nieuwe stukken steen in de gaten gezet en gisteren alles netjes gevoegd. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het altijd zo geweest is, ben er trots op!


Gisteren was wel een fijne dag, heerlijk weer, en dan is het echt geen straf om buiten bezig te zijn, ik was aan het voegen, en pap en Chrit waren een onder het zand verborgen boomstam / boomstronk aan het verwijderen. Ooit was het een kersenboom van formaat met een stamdoorsnede van een kleine meter (dit is niet de boomstam waar ik eerder over sprak, dat is maar een 'kleintje' in vergelijking met deze). Alle respect voor pap in deze, hij is geen 18 meer en hij 'krijgt' vrijdag een nieuwe heup, maar dit moest en zou af voor die tijd...

En aansluitend nog even het stuk boven aan de trap in recordtempo opnieuw bestraat, zodat het gat tussen trap en tuinpad ook weer dicht is.
Zojuist nog even contact gehad met onze stratenmaker, over het benodigde vulzand. De bestrating is besteld en komt binnenkort. Dan nog een paar aanhangers zand (weer ander zand) om het gat van de verwijderde boomstronk en de bloembakken te vullen en dan is het echt af... Dan mag er een tuintafel neergezet worden en kan er beplanting in de bakken op de helling. Ik kan niet wachten :-) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.