donderdag 3 maart 2022

Dolomiet

Na een geslaagd carnavalsweekend, waarin jullie mij wellicht in het dorp in een polonaise zijn tegengekomen, zijn we weer aan het klussen geslagen. Na een gevecht met een weerbarstige kabel, hebben wij gewonnen en zit deze nu op de plek waar wij dat gedacht hadden... Ook is er vordering op het klantentoilet.

Maar, vanmorgen stonden er 5 bigbags met dolomiet op de stoep, een kleine 10.000 kilo. Dolomiet is een soort gravel, halfverharding en het is het spul wat in ons geliefde Frankrijk gebruikt wordt als jeu-de-boules banen.


Het worden de paadjes in de tuin, dat wil zeggen dat dit spul in emmers geschept wordt, op een karretje gezet wordt, dat karretje wordt met spierkracht een meter of 25 vooruit getrokken tot voor de tuintrap, daar worden de emmers eraf gehaald en naar boven gedragen en omgekiept in een kruiwagen. Deze wordt tussen de 5 en 40 meter ergens geleegd... Dat is heavy, zeker als je allebei een carnavalsgriepje hebt (niet die ene hele bekende).


Gelukkig kwam er hulp uit verwachte en uit onverwachte hoek en hebben we samen de helft van de dolomiet op zijn plek. Morgen gaan we verder... Hopelijk is het weer net zoals vandaag zonnig, dat was echt genieten!
Dolomiet breng je aan in lagen, de eerste laag ligt erin, die moet aangewalst worden, dan klinkt het voor de helft in en moet er nog een laag op.
Daar zijn we wel even zoet mee. Maar als dit klaar is, is de tuin voor dit jaar 'ongeveer' af en kunnen we ervan genieten in plaats van erin te ploeteren.


En nu, ga ik naar bed... Knock Out, totaal... Truste alvast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.