zondag 14 oktober 2018

Trouvailles.

Wat een week. Het tempo zat er vlot in, de laatste deuren werden ingehangen, ook die met een bijzondere afmeting. Eentje vergde een complete dag van de timmerman. De loodgieter kwam en verhielp enkele lekkages en deed wat aanpassingen aan leidingwerk. De elektricien begon begon met boren en slijpen.
Misschien denken jullie, en wat doen jullie zelf dan? Wij bereiden alles voor zodat de mannen vooruit kunnen, houden dingen vast die gezaagd of ingekort moeten worden, slepen materialen bij, ruimen op en zorgen voor koffie. En zoeken stoffer en blik. Die zijn met 3 sets vertegenwoordigd en toch altijd kwijt.

Wat wij ook geleerd hebben is wat de paradeplaat van RadioNL is... Bella Bella Signorita. Want een bouwradio mag natuurlijk niet ontbreken en onder het geboor, geslijp en gebatter door klinken vrolijke Hollandse hits en Bella Signorita heeft de eer om elk half uur door onze bouwput te schallen.
Onze elektricien was op zoek naar inbouwdoosjes onder de vloer, want daar houdt hij niet van. Afkeurenswaardig spul, gemaakt van ijzer. Vloerplanken met authentieke charme moeten ervoor wijken en ook steengaas plafonds worden iets eerder verwijderd dan gepland.

Ineens hard gelach (boven Bella Signorita uit).... Onder de vloer een nummerplaat (aparte locatie voor een nummerplaat) en 2 'vieze' boekjes uit vervlogen tijden en een pakje javaanse jongens uit de guldentijd. We hebben de geheime bergplaats van de jongenskamer van vorige bewoners ontdekt...Normaal moeten we verder rijden voor bijzondere trouvailles ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.