zondag 11 november 2018

De latjesweek.


Daar ben ik weer, vanaf Kerkplein 8 met het wekelijks verslag.

Het was de week van de latjes: afwerklatje hier, stripje daar, frutseltje links en dingetje rechts. Kleine dingetjes die de finishing touch geven, maar wel heel veel tijd kosten. Langzaam werken we op onze eigen bovenverdieping richting de komst van de schilder. Stuc droogt in de tussentijd en dat gaat best redelijk gezien het seizoen en bijbehorende vochtigheidsgraad.
Chrit heeft gisteren de vloer geschuurd van de slaapkamer en die is er als een plaatje onderuit gekomen.

Tussendoor zijn we nog enkele keren van het erf af geweest. Na een tips van een fijne collega kwamen we een geweldige winkelkast op het spoor, supergroot en in oude witte verf. Die moesten we natuurlijk hebben. Hij staat nu in de werkplaats, nog even wachten tot hij gevuld mag worden.We zochten gebruikt houtwerk uit voor wandafwerking in de winkel, dat wordt zo supergaaf. En ook een fijn idee dat een oud plafond van een school hergebruikt wordt als plankenwand bij de Arme Duivel.
Een klein wonder gebeurde toen we (weer) kozijnen gingen uitzoeken. Chrit en ik waren het binnen 2 minuten met elkaar eens. Tot de adviseur zei dat hij er vanuit ging dat de tussenstijl in het midden kwam. Die discussie duurt nog voort, maar ook dat komt goed.

Gisteren kwam de elektricien en was het weer 'bella-signorita-dag'. De bouwradio draaide weer op volle toeren. Ik moet toegeven, Hollandse hits geven wel gezelligheid, boven het schuurapparaat van Chrit en de diamantboor van de elektricien uit. Onveilige ingestuukte kabels werden verwijderd en de winkel werd voorzien van allemaal gaten met inbouwdozen voor stopcontacten. Ruimschoots voorzien, op elke denkbare plek tot buiten aan toe.We gaan vooruit. Vandaag even niets. Of ja, wat heel belangrijks. De jaarlijkse re√ľnie met mijn oud klasgenoten van de tuinbouw opleiding. Daar kijk ik naar uit. Altijd gezellig!


Fijne zondag allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.