zondag 25 november 2018

Winter Wonderland.

Als we de traditie zouden volgen zou dit weekend voor de 5e keer Winter Wonderland zijn. Het is elk jaar een heerlijk evenement in samenwerking met Brocante Marie Angelie. Maar nu zijn de omstandigheden anders. Het gaat niet. We zouden de laag witte stof (dit keer van het schuren) als sneeuw kunnen aanmerken en door de net opgehangen airco de temperatuur naar het vriespunt kunnen brengen, maar dat is toch niet de sfeer die we zouden willen.
Ik mis de drukte, de gezelligheid van de mensen, het gekwebbel. Ik die van rust houdt, mist de drukte. Het moet niet gekker worden.
Als er dan onverwacht een lieve klant aan de deur staat met een leuk en welkom cadeautje (een deurklink), ben ik heel erg verrast.
Afgelopen week is er weer flink geklust. Allemaal dingen waar je in de toekomst weinig van ziet, maar die wel moeten gebeuren. Dingen in muren, elektra en zo. Wel allemaal in de winkel, dus die gaat ook vooruit. De winkel is ontdaan van vloerbedekking, zeil en trapbedekking. Er komen mooie dingen te voorschijn. We hebben weer radiatoren, die geven ook nog eens warmte af...
Minpuntje was dat de balken van de winkel op de eerste verdieping niet sterk genoeg blijken te zijn om zonnepanelen te dragen, en die willen we toch wel heel graag uit liefde voor onze leefomgeving installeren, dus dat viel even tegen. De oplossing heeft zich al aangediend in de vorm van 300 balken. Ja 300. Ja, dat is een klus, maar als je het doet, doe het dan goed...

Ook de bovenverdieping van de woning gaat erg lekker, daar zijn we eigenlijk in afwachting van de schilder. Chrit heeft zich helemaal gegeven aan de trap, met een brander alle oude verflagen verwijderd waarbij het hele huis gevuld werd met een penetrante geur van oude verf en lijm. Bah. De trap is daarna helemaal geschuurd. Klaar voor grondverf en afwerking.Het ziet er naar uit dat half december het bed van de woonkamer naar de uiteindelijke bestemming boven gaat en dat beneden plaats ontstaat voor een grote eettafel... én een GROTE kerstboom.

Vandaag blijft de kluskleding op de plank liggen en gaan we op pad naar open dagen / kerstshows van collega's. Surrogaat voor Winter Wonderland, dus met Rob en Myriam van Brocante Marie Angelie. Een lekker hapje eten erbij. Even drukte en gezelligheid. Warmte van fijne mensen. En rust voor het lijf, dat zich opmaakt voor een nieuwe klusweek.

Vele groeten van Ruud.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.