zondag 6 januari 2019

Effe...

Effe, ff, eventjes, allemaal woorden om een klus aan te geven die zo gebeurd is. Wij gingen effe de keuken opfrissen, wat uiteraard 'iets' langer duurde dan gepland. Niet dat we een nieuwe keuken en nieuwe vloer kregen, dat komt in een latere fase, omdat we niet weten of de keuken op deze plek blijft, of naar een andere locatie in huis gaat. Die opties liggen nog open en die discussie duurt nog voort.

Terug naar de huidige keuken, 40 jaar oud en een vloer waarvan alleen ik hem acceptabel vind en de rest van de wereld blijkbaar niet. Het is af, en het is super gelukt. Muren gladtrekken heb ik na 4 uur gehannes op een muurtje van 3 vierkante meter weggestreept als doe-het-zelf klus. Monodek bleek een leugen en werd triodek. Het wit zit erop, het behang is weg. Bij een kleur genaamd 'olifant' zou je grijs verwachten, het is purper. Niettemin een mooie kleur. De oude geelsteen potten die ik vorig jaar van een collega verzamelaar overnam vonden een plek op de bovenkastjes.

In de tussentijd is de elektricien weer geweest en mijn vader heeft een metselklus op zich genomen. Met 74 jaar nog op de steiger, dat is toch fantastisch.
Komende donderdag komt de schilder het plafond in de bovenwinkel (winkelruimte op de eerste etage) spuiten, we zijn erg benieuwd, hij zegt zelf dat het maar 'effe' duurt... Denkelijk duurt het afplakken 2x zo lang als het spuiten...
Tussendoor nog balansen, gelukkig is dat al grotendeels voorbereid toen alles de dozen in ging, anders hadden nu alle dozen weer geopend moeten worden.

Vandaag is het rustdag, ben verkouden en heb keelpijn... Goed geweest voor deze week, de bank wacht op mij, met een dekentje, het huispak ligt klaar... 'effe' niks :-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.