zondag 10 maart 2019

Code geel.

Of het handig was, ik weet het niet... We kregen een berichtje dat de lang verwachte kozijnen binnen waren en we haalden ze snel naar hier. Er zijn er 3 voor het magazijn, die kunnen wachten, eentje voor de winkel boven, die moest erin. Vanmorgen sloopte ik het oude kozijn eruit, een beetje regen, moest kunnen. Om 13 u kwam de versterking en er werd gemeten, moeilijk gekeken en gekapt en gesloopt. Een tijdje later was het moment dat het kozijn geplaatst ging worden. Intussen was ook de code geel van kracht. Het waaide flink en dapper werd de ladder beklommen. Een half uurtje later was de klus geklaard en zit er een goed geïsoleerd supermooi kozijn in. Ik volg amper nieuws en ook geen weer, kijk meestal een keer naar boven en geloof het wel. Ik hoor nu van windkracht 9, het treinverkeer lag plat en toverland en het outletcentre waren ontruimd... dus... of dat handig was, ik weet het niet...


Ik heb alleen maar gerend afgelopen week, nog niet eens de tijd om wat te delen met jullie. Buiten dit kozijn hebben we nu ultradik, superisolerend, gelaagd, gehard superglas in de etalageruiten (jullie weten wel, die wat gesloopt waren door een zeker iemand). Ruiten van 150 kilo per stuk, dus wil je een ramkraak plegen, kies even een ander pand, dit kost je je auto...
Daarnaast zijn er 2 nieuwe meterkasten, superstrak gemaakt, veilig en van nu. Bijkomend voordeel is dat de geluidsinstallatie in de winkel het nu doet, en dat was echt een moment dat een dansje gemaakt werd. Daar is een filmpje van, maar dat zal ik maar niet met jullie delen.

De loodgieter maakte een fijne buitenkraan en sloot de antieke wasbak op het strakke onderstel aan. Ook dat is weer klaar.
Op de slaapkamers boven hebben we jaloezie├źn opgehangen.
Chrit heeft geverfd en geolied dat het een lieve lust is. Op zijn werk (wat hij tussendoor ook nog doet) hebben ze gevraagd of hij gevochten had. Blijkbaar is dat de uitstraling van zijn handen momenteel.

Tussendoor hebben we ook nog een buslading gave brocante gehaald uit de 'winkel die nooit open is geweest'. Er komt er nog eentje.

Al met al zit er dus een behoorlijke vaart in het geheel. Komende week komt er 2 dagen een delegatie uit het zuiden om schoon te maken. Er staan stiekem toch al grote kasten in de winkel her en der. We gaan de winkelruiten afplakken komende week, helemaal dicht, want het moet natuurlijk wel een verrassing blijven bij de opening. Daarvan kan ik wel al zeggen dat die niet in maart zal zijn. Onze loods zit bomvol met supermooie brocante, maar die is allemaal nog dans-sun-jus, wat een prachtige Franse vertaling is van stoffig, plakkerig en gewoonweg vies. Daar moeten nog wat uren aan besteed worden.

Ik wens jullie allemaal een fijne zondagavond. Mijn blog is getypt, dat was mijn laatste klus van vandaag :-)

1 opmerking:

  1. Tjonges mannen, wat is er weer hard gewerkt. Goed dat het glas erin zit nu. Want het schijnt nog niet gebeurd te zijn met alle buien. En zie je nu wel. Het is helemaal goed gekomen met de spaghetti van de meterkast. Succes weer deze nieuwe week.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.